Preventie la baieti
Contributor

Preventia la clasa - baieti

 

 

Lap topul- nu se  tine nimic  cald in poala, nu se expun testiculele la cald. Nici statul mult pe scaun nu e indicat

De ce?  E simplu..  in timpul vietii intrauterine fatul are testicolul la nivelul rinichilor, adica in loja renala (se indica locul). Pana la sfarsitul vietii intrauterine testicolele ies in scrot (se explica ce este scrotul- o punga de piele) si stau in afara corpului vostru, pentru ca Creatorul le-a facut sa stea la rece , nu in interiorul corpului, la temperature de 36, 37 de grade… asadar nici in tramvai si autobus nu ar fi bine sa fiti primii care ocupa locul, nu! ?

V-am aratat mai inainte cum coboara (din loja renala in regiunea inghinala n. a.)- se arata iar.. asadar va puteti imagina ca e un “canal “ pe care  coboara. Acum va rog putina atentie: se ia halatul si o mandarina.. atunci cand va palpate, spalati testicolul.. sa observati si daca acesta nu se misca pe canalul deja descries inapoi in corp, ok? Daca acel canal este inca deschis, atunci trebuie sa va adresati medicului chirurg.

Inca ceva, baieti, Va rog sa va spalati la penis si la fundulet, sa spalam bine bine, ca sa nu mirosim urat si ca sa nu facem boli infectioase.

Si acum, baieti sa nu uita sa va spun sa va cunoasteti pe voi insiva si sa va respectati.. vedeti sa aveti 2 testicule (coite pentru cei care nu inteleg) si un penis. Si—dupa ce ei rad si chicotesc-.. avetoi mare grija ca acestea sa creasca odata cu voi! Daca putica ramane prea mica sau daca vi se pare ca e asa.. vorbiti cu medical.. chiar veniti si la noi, dar nu asa in colectiv, separate va rog!

In aceeasi idee a respectului, va rog sa nu va loviti unul pe altul in general si la testicule in special, ca lovitura este posibil mortala prin reflex nervos.

Daca copii sunt destul de mari se vorbeste si despre metode de prevenire a bolilor sexuale: prezervativ, abstinenta, etc totdeauna se va pune accent pe abstinenta!

Toate tin cam 20-30 de minute..

 

 

Burtea Corina-Elena

Let's be friends

The Women Behind She Writes

519 articles
12 articles

Featured Members (7)

123 articles
392 articles
54 articles
60 articles

Featured Groups (7)

Trending Articles

  • From Notifications to Nature: How Writers Block out...
  • Karma Brown on Discipline, Process & Patience
  • What is Life Really About?
  • WALK YOUR TALK
  • .listening.
  • 5 Inspirational Quotes from Female Storytellers at the...

Comments
No comments yet